Montera din snöslunga

Har du köpt en snöslunga? Grattis säger vi, den kommer att göra livet så mycket lättare när du ska snöröja där hemma. Med en snöslunga slipper du skotta snö för hand, så du sparar både tid och kraft, och din rygg kommer att tacka dig.

Snöslungorna som du köper hos oss på Biltema levereras alltid omonterad i sin förpackning. Men du kan också välja att få din snöslunga monterad och klar, genom vår monteringstjänst Biltema Service.

Monterat och klart med Biltema Service

Vill du ha hjälp att montera din snöslunga? Genom Biltema Service får du din snöslunga monterad och klar vi köptillfället. Tillvalet görs antingen under köpprocessen på hemsidan eller i kassan i våra varuhus.

Mer om Biltema Service

Så monterar du din snöslunga själv

Snöslungorna är tunga maskiner, så du bör med fördel alltid ha en kompis som hjälper till med monteringen. Det är också en fördel att ha gott om plats när du ska packa upp och montera snöslungan, så du slipper den onödiga frustrationen som uppstår när man inte hittar saker eller har ont om plats.

Uppackning

Börja med att packa upp alla lösa delar från kartongen och skär därefter ned alla fyra hörn av kartongen och lägg sidorna mot marken. Avlägsna därefter allt packningsmaterial och flytta din snöslunga från kartongen. Kontrollera din snöslunga och säkerställ att samtliga delar är med och att de är hela.

Medföljande delar:

  • Maskinkropp
  • Batteri
  • Bruksanvisning

Montering

Beroende på vilken snöslunga du har köpt så behöver den monteras mer eller mindre. En del av våra snöslungor levereras monterade med undantag för batteriet, medan andra snöslungor behöver monteras från början. Därför ska du alltid utgå från manualen som följer med för din specifika snöslunga.

Oavsett vilken snöslunga du har köpt så finns det dock några verktyg som kan vara bra att ha hemma i verktygslådan när du ska montera din snöslunga.

Bra verktyg för montering:

Innan du använder din snöslunga

Innan du kör din snöslunga för första gången är det viktigt att du går över din maskin och säkerställer att alla skruvar och muttrar är spända ordentligt. Använd med fördel skruvlåsning vid skruvar och muttrar som inte kräver justering.

Dubbelkolla även så att alla filter är på plats, att det är olja i maskinen och korrekt bensin i tanken för de snöslungor som är bensindrivna. Om du har köpt en snöslunga som körs på hjul så bör du kontrollera lufttrycket i dem innan du börjar rulla. Körs din snöslunga med drivband, så bör du även kontrollera att dessa är korrekt spända innan du gasar på och börjar snöröja. 

Ryker din snöslunga?

När du kör din nya snöslunga för första gången kan det ryka lite om, vilket är helt normalt och ingenting du behöver bli orolig för. Det är nämligen bara förvaringsfettet som brinner bort.

Relaterade artiklar

Välj rätt snöslunga

Välj rätt snöslunga

Här går vi igenom vad du borde tänka på innan du köper din nya snöslunga.

Så tar du hand om din snöslunga

Så tar du hand om din snöslunga

För att din snöslunga ska hålla många vintersäsonger så krävs det att du tar hand om den.

Så halkbekämpar och snöröjer du din uppfart

Så halkbekämpar och snöröjer du din uppfart

Det finns flertalet metoder för att hålla garageuppfarten och gårdsplanen fri från is och snö. Vi hjälper dig!