Spadtag för Nordens största Biltema-varuhus

Spadtag för Nordens största Biltema-varuhus

Biltema har nu officiellt påbörjat bygget av sitt största varuhus i Norden, beläget i det populära handelsområdet Bernstorp, Burlövs kommun. Etableringen är ett stort steg framåt i Biltemas tillväxtresa och visar tydligt deras satsning på att erbjuda kunder över hela regionen ett brett utbud av kvalitetsprodukter till låga priser.

JJE Bygg och Konsult AB har fått uppdraget att uppföra det nya varuhuset. Här kommer kunderna att kunna hitta allt för hemmet, bilen, fritiden och mer därtill, vilket ytterligare stärker Biltemas position inom detaljhandeln.

Vid det första spadtaget deltog kommunstyrelsens ordförande Sara Vestering (M) tillsammans med Martin Norrman, VD Biltema Real Estate, Johan Gerdevåg, Marknadschef Biltema Sverige, och andra nyckelpersoner som varit med och drivit projektet framåt. Biltema har varit väldigt glada över det varma mottagandet från Burlövs kommun och ser fram emot samarbetet.

"Det här är ett historisk ögonblick för Biltema och en viktig satsning inför framtiden. Med det nya varuhuset i Burlöv stärker vi vår marknadsposition i regionen. Vi är otroligt glada över att äntligen få sätta spaden i marken och vi ser fram mot att välkomna kunderna nästa år!" säger Johan Gerdevåg, Marknadschef på Biltema.

Handelsområdet Bernstorp ligger strategiskt längs E20/22 och med Biltemas etablering här förväntas området locka kunder från både Sverige och Danmark. Detta ses som en viktig drivkraft för lokal utveckling, med nya arbetstillfällen och ökad ekonomisk tillväxt som följd.

Det nya varuhuset planeras att öppna under tredje kvartalet 2025, vilket blir ett stort framsteg för både Biltema och Burlövs kommun.

Biltema spadtag Bernstorp-4809.jpgKommunalråd Sara Vestering (M) står och lyssnar på Martin Norrman som i sin tur står bredvid Eric Löf, VD och delägare på JJE Bygg och Konsult AB