Fördelarna med ugnsformar
Att laga mat, och baka, med ugnsformar har många fördelar och är populärt både hos matlagningsamatörer och erfarna kockar. Det finns nämligen väldigt mycket som kan tillagas i ugnsformar i ugnen, med allt från gratänger till bakverk.
Ugnsformar ger jämn tillagning
Ugnsformar är utformade för att fördela ugnsvärmen jämnt runt maten som tillagas, vilket resulterar i en jämn tillagning.
Enkel rengöring
De flesta ugnsformar är tillverkade i material som är lätta att rengöra vilket sparar dig massor av tid och huvudbry i köket.
Servera maten direkt från ugnen
En stor fördel med ugnsformar är, förutom deras funktion, även att de är snygga nog att servera maten i. Därför kan du med fördel ställa fram ugnsformen direkt på bordet och servera maten ur den, vilket ger en rustik känsla både till måltiden och serveringen.
Vanliga frågor om ugnsformar
Vilket material är ugnsformar gjorda av?
De vanligaste materialen som ugnsformar är gjorda av är rostfritt stål, glas och keramik.
Hur rengör jag ugnsformen på bästa sätt?
Låt ugnsformen svalna och därefter kan du skrapa bort envisa matrester med en spatel eller träslev. Använd sedan varmt vatten och diskmedel för att lösa upp resterande smuts och fett.