Fördelarna med stekpannor
De allra flesta kök är utrustade med olika stekpannor just för att de är så mångsidiga och kan användas till det mesta inom matlagningen. Tillsammans med kastruller och grytor så utgör dem grunden till att din matlagning ska gå smidigt och enkelt.
Mångsidiga stekpannor
Stekpannor är oumbärliga köksredskap och kan användas för att tillaga en mängd olika maträtter. I en stekpanna kan du steka, sautera, bryna och ibland till och med koka.
Jämn värmefördelning och snabb matlagning
Våra gjutjärns- och rostfria stekpannor är utformade för att ge en jämn värmefördelning, vilket resulterar i att din mat blir jämnt tillagad. Tack vare den jämna värmefördelningen och stekpannans direktkontakt med spisen så värms stekpannan upp snabbt och matlagningen går snabbt och enkelt.
Olika storlekar för olika matlagning
En stor fördel med stekpannor är att de finns i en mängd olika storlekar och utföranden. De flesta kök är utrustade med stekpannor i olika storlekar, så att man alltid kan använda en stekpanna som passar för den maträtt som ska tillagas. För mindre och enklare maträtter räcker det kanske med en liten stekpanna, medan mer avancerade maträtter där du lagar mat till fler kräver en större stekpanna.
Vanliga frågor om stekpannor
Vilket material är bäst för en stekpanna?
Det beror på användningsområde och preferenser. Gjutjärnsstekpannor är kända för sin hållbarhet och förmåga att hålla värme väl, medan rostfritt stål är lätt att rengöra och ger god värmefördelning. Non-stick-belagda stekpannor är populära för enkel matlagning med minimalt fett, men de kan slitas ut över tiden.
Hur rengör jag en stekpanna på bästa sätt?
Låt först stekpannan svalna innan du rengör den. Därefter kan du skölja den med varmt vatten och använda en mjuk svamp eller borste tillsammans med lite diskmedel för att ta bort eventuella matrester eller fettfläckar.