Användningsområden för bakplåtspapper och smörgåspåsar
Bakplåtspapper är ett måste att ha i köket tack vare dess många användningsområden. Bakplåtspapper är precis lika användbart att ha till bakningen som det är till matlagningen.
Förhindra bakverk och mat som fastnar
Bakplåtspapper har en icke-häftande yta, vilket förhindrar att bakverk och mat fastnar i bakformen eller på plåten.
Enklare rengöring
Genom att använda bakplåtspapper minimerar du att bakverk och mat fastnar i formar eller på plåtar, vilket resulterar i att rengöringen av formarna blir betydligt mycket enklare.
Minska användning av fett
När du använder bakplåtspapper behöver du inte smörja formen eller plåten med smör eller annan olja, vilket gör bakverken lite lättare och mer hälsosamma.
Förvara smörgåsen eller bakverket
Smörgåspåsen är fett- och värmebeständig och håller din smörgås fräsch. Med bakplåtspapper kan du exempelvis separera tårtbottnar eller andra bakverk i kylen eller skafferiet.
Vanliga frågor om bakplåtspapper
Kan jag använda bakplåtspapper i stället för att smörja formen?
Ja det kan du göra. Bakplåtspapper är ett utmärkt alternativ till smörjning.
Kan bakplåtspapper användas i mikrovågsugn?
Ja, om bakplåtspappret är mikrovågsugnssäkert kan du använda det. Läs alltid tillverkarens instruktioner och använd det endast under korta uppvärmningstider.
Kan jag återanvända bakplåtspapper?
Det beror på vad du har använt bakplåtspappret till. Men om pappret har blivit utsatt för fett eller blivit skadat under användning så är det bäst att använda nytt papper för varje bakning.